~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................* Διαδικτυακές σελίδες για τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα... *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~

....................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
....................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας...................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ειδήσεις

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Θανάσης Πετράκος: «Προσπάθησαν να μας θάψουν, δεν ήξεραν ότι ήμασταν σπόροι»


Όταν τον Δεκέμβρη του 2017 η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη και την επιβολή σκληρών ποινών, όλων όσων βρίσκονται απέναντι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας  η ΛΑ.Ε. είχε πει: «Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για να εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες γυρίζει την Ελλάδα σε σκοτεινούς χρόνους πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων». Δυστυχώς μετά μερικούς  μήνες δικαιώθηκε.
Είναι σαφές  όμως ότι η «Κλήση  Παροχής Εξηγήσεων» ενώπιον της Κρατικής Ασφάλειας(!) στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, για παραβάσεις 16 άρθρων του Ποινικού Κώδικα, δεν στοχεύει να τον φοβίσει. Στοχεύει να φοβίσει  όλους τους πολίτες για να μην αντισταθούν, στις μνημονιακές πολιτικές  και  ιδιαίτερα στους  πλειστηριασμούς, τις  κατασχέσεις  και  στο  ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας. Θέλουν να φοβηθεί ο απλός πολίτης  και να σκεφτεί  «ότι αφού «φορτώνουν» στο Λαφαζάνη 16  άρθρα του Ποινικού  Κώδικα σε  εμένα θα «φορτώσουν» όλο το Π.Κ.». Γιατί  γνωρίζει  καλά κυβέρνηση και τρόικα  ότι παρά τα  παραμύθια ότι βγήκαμε από τα  μνημόνια έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών. Καμία προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει πλέον.
Αλλά δεν είναι  μόνο οι  πλειστηριασμοί  και οι  κατασχέσεις, έχει μπει  και γενικό  ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας. Για αυτό  ο  μεταλλαγμένος νεοφιλελεύθερος δεξιός πλέον «ΣΥΡΙΖΑ» προχωρεί σε πολιτική δίωξη  του γραμματέα της ΛΑΕ!  Θέλουν  και  να φοβίσουν τον κόσμο  να μην αντισταθεί, αλλά και να δείξουν στα αφεντικά τους  ότι δεν διστάζουν να ποινικοποιήσουν  την πολιτική δράση ακόμη και πρώην συντρόφων τους.  
Όμως η πολιτική δίωξη κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι επικίνδυνη εξέλιξη για τις πολιτικές ελευθερίες. Διότι: 
1. Είναι μείζον πολιτικό θέμα, το  γεγονός  ότι για πρώτη φορά στα μεταχουντικά χρόνια αρχηγός πολιτικού κόμματος καλείται να απολογηθεί για την πολιτική του  δράση.
2. Δεν είναι  η πρώτη  δίωξη που γίνεται για αποτροπή πλειστηριασμών. Έχουν ήδη προηγηθεί  οι διώξεις των 3 αγωνιστών νεολαίων και των αγωνιστών στο Ναύπλιο τη Θεσσαλονίκη και στο  Βόλο. 
3. Επιβεβαιώνεται  ότι  με τα μνημόνια, στην Ελλάδα δεν εγκαταστάθηκε απλά ο μεγαλύτερος μηχανισμός κλοπής και εξανδραποδισμού ενός λαού, αλλά δοκιμάζεται η μεγαλύτερη μετά τη χούντα, μηχανή, τρομοκρατίας και ποινικοποίησης φρονήματος. Οι τροϊκανοί, με όργανα τις υποτακτικές τους κυβερνήσεις, επιδιώκουν τη μετατροπή του προτεκτοράτου σε απόλυτο εργαλείο καταπάτησης δικαιωμάτων και ελευθεριών. Όμως η ποινικοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας απέναντι στις επιπτώσεις του  «αιώνιου» μνημονίου ανοίγει τον δρόμο για μεγάλη αντιδημοκρατική εκτροπή.
Για αυτό το λόγο  αυτή η εισαγγελική παρέμβαση δεν αφορά τον Παναγιώτη Λαφαζανη μόνο ως πρόσωπο ούτε μόνο όλα τα μέλη  και τα στελέχη της ΛΑΕ. Αφορά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Όχι μόνο αυτούς που συμπαθούν την ΛΑΕ  αλλά και όλους όσους θέλουν να νιώθουν ακόμα άνθρωποι ελεύθεροι. 
Αφορά όλα τα αριστερά κόμματα και οργανώσεις αλλά και κάθε δημοκρατική και προοδευτική δύναμη, γιατί η δίωξη από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», της Κρατικής Ασφάλειας, θυμίζει ανατριχιαστικά το μαύρο παρελθόν αυτού του τόπου που χρειάστηκε να χυθούν ποτάμια αίματος για να ξεπεραστεί.
Επειδή για μια ακόμη φορά η υπεράσπιση της δημοκρατίας γίνεται υπόθεση του λαού και της Αριστεράς!  Ο λαός  πρέπει να φωνάξει δυνατά: Κάτω τα χέρια από τις δημοκρατικές ελευθερίες! Ανεξαρτησία-Λευτεριά –Δημοκρατία!  Κάτω η  τρόικα  και οι εκπρόσωποι της τρόικας και της τραπεζοκρατίας! 
Όσο για σας και τη  κυβέρνηση  σας κ. Τσίπρα θέλω να σας πω: Οι τράπεζες και τα αφεντικά σας σάς ευχαριστούν πολύ. Αν όμως νομίζεται ότι «το εμπόδιο» Λαϊκή Ενότητα, θα το περάσετε εύκολα, είσθε μακριά γελασμένοι. Σας αφιερώνω ως επίλογο  τα λόγια του Ντίνου Χριστιανόπουλου: «Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος».

*Ο Θανάσης Πετράκος είναι  μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λαφαζάνης κατά κυβέρνησης για τις «διώξεις σκοτεινών εποχών»
Το κράτος (μας) κινδυνεύει από τον Λαφαζάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ