~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................* Διαδικτυακές σελίδες για τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα... *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~

....................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
....................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας...................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ειδήσεις

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

"Καθάρισε" δικαστικά και με "κέρδος" ο Μαντέλης από τις μίζες της Siemens...
"Καθάρισε" δικαστικά και με "κέρδος" ο Μαντέλης 
από τις μίζες της Siemens...

O Τάσος Μαντέλης, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για την μίζα που πήρε από τα μαύρα ταμεία της Siemens, για να εγκρίνει την σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ, εμείς γράφαμε μια ανάρτηση με τίτλο «Αν είσαι υπουργός και "βουτήξεις" 450.000 γερμανικά μάρκα, έχεις καλύτερη δικαστική αντιμετώπιση από τον πολίτη που κλέβει 2 ποδήλατα»*, σχολιάζοντας την ποινή που του επιβλήθηκε.
Όταν τέλη Ιούλη του 2017 ο πρώην υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Σημίτη, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών με αναστολή για την υπόθεση των χρημάτων που είχε λάβει από την Siemens.
Σήμερα οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου εξέδωσαν την τελεσίδικη απόφαση μειώνοντας κι άλλο την ποινή του. Του επέβαλαν φυλάκιση πέντε ετών -από οχτώ που ήταν η πρωτόδικη- εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα. Δηλαδή θα πληρώσει κάτι «ψιλά» ο μιζαδόρος πολιτικός και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Οπως αναμενόταν μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης οι χρήστες του διαδικτύου έστησαν "πανηγύρι". Ειδικά στο twitter έγινε πανικός. Χιλιάδες είναι τα σχόλια που δείχνουν απαξίωση για την αστική "δικαιοσύνη", αναφέρονται με σκωπτικό τρόπο για τους δικαστές, φτάνουν στο σημείο να ειρωνεύονται και να χλευάζουν αυτό που οι καθεστωτικοί πολιτικάντηδες ονομάζουν "κράτος δικαίου".
Πριν σας δώσουμε μια γεύση απ' τα σχόλια που αναφέραμε να υπενθυμίσουμε, ότι ο Μαντέλης δεν κάθισε ούτε μια μέρα φυλακή, ενώ δήλωσε αθώος χαρακτηρίζοντας την μίζα που πήρε "χορηγία".

~~~~~~~~~~~
Τα σχόλια εδώ:
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/05/siemens.html
*Αν είσαι υπουργός και "βουτήξεις" 450.000 γερμανικά μάρκα, έχεις καλύτερη δικαστική αντιμετώπιση από τον πολίτη που κλέβει 2 ποδήλατα.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/07/450000-2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ